×

Your Cart

Total
$0.00 USD
  • Memorial Day
  • 20% OFF
  • Coupon Code:
  • REMEMBER20
  • Free Shipping On Orders Over $39.99

James Riley Marroquin

Stats

Full Name James Riley Marroquin
Class Light Weight
Weight 125 lbs
Rank Orange Belt
Height 5' 7"
Association Fabio Novaes Brazilian Jiu-Jitsu
Connect

Biography

James is a 15-year-old high school student taking honors classes and carries a high GPA. He is a Star ranked Boy Scout and has been in the scouts' program for about eight years. James volunteers in the community and delivers meals to the elderly. James is a Brazilian jujitsu competitor, he has been training in BJJ for the last four years and is currently ranked as an orange belt.

James is a Fight 2 Win grappler, has won the Newbreed Advanced division numerous times and also won the UAEJJF Nationals in 2018. James is a martial artist and also takes Muay Thai, he has been taking it for about a year. In his spare time, James loves to watch mixed martial arts competition, especially when it comes to the UFC and Bellator.

Accomplishments

- UAEJJF USA National Pro Champion 2018
- 2-time Newbreed Champion

Q&A Session Between James Riley Marroquin and Elite Sports

Question: 1. What will you suggest to the newcomers?

Answer: Repetition equals results

Question: 2. What does it mean for you to be a fighter?

Answer: I’m extremely honored.

Question: 3. What are the essential things for the training?

Answer: Dedication, will, hard work.

Question: 4. What separates you from every other fighter in your division?

Answer: I always leave it all on the mat; win, lose or draw.

Question: 5. What is the meaning of success in your mind?

Answer: The training you do that pays off, your work and your victory.

Question: 6. With whom you would like to fight, and why?

Answer: Anyone they put in front of me.

Question: 7. Is there any difference b/w your common days’ diet and during competition training diet?

Answer: I try not to fill up too much during the days leading up to a tournament, but the weight is never an issue.

Question: 8. How does a beginner will prepare for the competition? Any advice for beginners?

Answer: Use the nerves as fuel.

Question: 9. How is it helpful to have the information about your competitor?

Answer: It helps you form a game plan.

Question: 10. Is the martial arts necessary for a common person? How?

Answer: Yes, everybody should know how to defend themselves.

Question: 11. Which moment is memorable for you in your past competitions?

Answer: My first win .

Question: 12. How do martial arts help to build a leader?

Answer: It gives you a sense of pride and accomplishment.

Question: 13. What would be your dream fight?

Answer: Setting some old scores, avenging my biggest losses.

Question: 16. How much importance has the sports gear in any competition?

Answer: Extremely important.

Question: 17. What should we learn from the legends /or from the seniors? Who is your inspiration?

Answer: We learn great lessons. Several people inspire me. Fabio Novaes, my instructor is one of my all-time heroes for this.

Question: 18. To whom you would like to compliment for your success?

Answer: My coaches, family and friends.

Question: 19. Who is your favorite legendary fighter? Why?

Answer: Too many legends to count: Anderson Silva, Georges St. Pierre, B.J. Penn, Royce Gracie, Conor McGregor, Fedor Emelianenko, Dan Henderson, Roger Gracie, Bruce Lee, Mike Tyson, Chuck Norris, Mark Hunt, Daniel Cormier, Roy Jones, Jr., Muhammad Ali, Anthony Johnson, Francis Ngannou, Derrick Lewis, Floyd Mayweather Jr., Demian Maia, Ronaldo Souza…etc. The list will always go on. They all inspired me to be great.

Sale

Unavailable

Sold Out